Plaats Jobke

Rijden met de Uber-app als chauffeur

Avond- en weekends Eigen baas

Site Uber_BE Uber

Uber verbindt taxichauffeurs en passagiers door middel van een mobiele app.

Als Taxichauffeur geld verdienen met de Uber-app

Geld verdienen met de Uber app is voor taxichauffeurs over de hele wereld een belangrijke inkomstenbron. Goed nieuws! Sinds 9 november 2020 is Uber in heel Vlaanderen actief en kan ook jij beginnen te rijden als zelfstandig taxichauffeur via Uber.

Uber in Vlaanderen

Intussen is Uber al enkele jaren beschikbaar in Brussel. Voornamelijk in de regio rond Brussels Airport heeft het Amerikaanse technologiebedrijf met groot succes z’n diensten uitgerold.
Mede dankzij dit grote succes, besliste Uber om z’n diensten op 9 november uit te breiden naar heel Vlaanderen, met Antwerpen, Gent en Leuven als “Key Cities”.

Uber in Antwerpen

Antwerpen is de eerste van de “Key Cities” waar je sinds 9 november een rit kan bestellen via de handige Uber-app. In de provincie Antwerpen vind je meer dan 180.000 ondernemingen. Daarnaast verwelkomt de stad jaarlijks meer dan 16 miljoen toeristen.
In andere landen is reeds gebleken dat deze topcombinatie van economie en toerisme een grote impact heeft op het aantal klanten die via de app een rit willen boeken. Of anders gezegd: als zelfstandig taxichauffeur valt er goed te verdienen in Antwerpen!
Ook belangrijk te vermelden is het feit dat Uber nog fonkelnieuw is in Antwerpen. Dit betekent dat er momenteel nog niet zoveel chauffeurs rijden met de Uber-app in Antwerpen.

Ook voor chauffeurs die niet in de stad Antwerpen, maar bijvoorbeeld in de rand rond Antwerpen, of op het platteland werkzaam zijn, kan Uber een perfecte bijverdienste zijn.
Het uitgangspunt bij Uber is dat je als chauffeur altijd volledig vrij bent om te beslissen of je gaat rijden met de Uber-app en, zo ja, waar en wanneer je dat gaat doen. Er bestaat nooit een verplichting om online te gaan in de Uber-app en er bestaat geen minimale gebruiksverplichting. Je kan dus perfect een klant vervoeren van Herentals naar Antwerpen centraal en vervolgens de Uber-app openen. Via de Uber-app kun je vervolgens ritaanvragen aangeboden krijgen van passagiers voor ritten in Antwerpen. Je kan bijvoorbeeld ook een klant vervoeren op de terugweg naar Herentals. Zo voorkom je dat je taxi te veel kilometers rijdt zonder passagier.

Als zelfstandig taxichauffeur in de provincie Antwerpen profiteer je mee van de internationale naamsbekendheid van Uber. Elke regio in de provincie Antwerpen heeft wel een groot bedrijventerrein of multinational (bv. Janssen Pharmaceutica, Philips, Agfa-Gevaert,…) in de buurt. Hun internationale bezoekers zijn vaak zo opgegroeid en vertrouwd met Uber, dat ze enkel en alleen nog ritten via de app bestellen.

Kortom, Uber kan een perfecte bijverdienste zijn voor elke chauffeur die ervoor zorgt dat je taxi vaker rijdt en minder vaak zonder passagiers rijdt.

Uber in Gent

Uber in Gent

Gent is de tweede van de belangrijke steden waar Uber zijn diensten aanbiedt in België. Ook hier beperkt het gebied waar Uber actief is zich niet enkel tot de stad Gent. Het gebied strekt zich uit over de grootste delen van Oost- en West-Vlaanderen. Belangrijk om te vermelden is dat Uber dus ook in andere steden zoals Brugge, Kortrijk en Oostende beschikbaar is.
Gent en Brugge ontvangen samen jaarlijks 10 miljoen toeristen. Deze toeristen komen van alle uithoeken van de wereld en kennen de Uber-app meestal van in hun eigen land. Toeristen zijn sneller geneigd om hun rit te boeken via Uber.

Ook Oost- en West-Vlaanderen staan gekend voor hun ondernemerschap. Ook hier is er een overvloed aan zakenreizigers terug te vinden die de Uber-app verkiezen om bv. van Gent-Sint-Pieters naar het bedrijf te reizen.

Samengevat, de unieke combinatie van toerisme, economie en een 67km lange kustlijn maken van de ruime regio Gent een mooie opportuniteit om als zelfstandig taxichauffeur extra bij te verdienen via Uber.

Uber in Leuven

Uber in Leuven

De derde grote Belgische stad waar Uber zijn diensten sinds 9 november aanbiedt, is Leuven. Ook hier weer is er een zeer ruim gebied rond Leuven dat ook inbegrepen is in het gebied waar Uber actief is. Zo zien we bijna de hele provincie Limburg binnen deze regio vallen, inclusief grotere steden zoals Hasselt en Genk.
Het is echter niet toevallig dat net Leuven werd gekozen als “Key City”. Leuven is namelijk dé studentenstad bij uitstek in België. Met meer dan 50.000 studenten is er zelfs tot in de vroege uurtjes een hoge nood aan kwalitatief vervoer.
Een belangrijk kenmerk bij studenten is dat ze steeds online zijn en hun aankopen meestal online doen. Bij het bestellen van een taxi is dit niet anders. Er wordt dan ook verwacht dat het totale aantal taxiritten in Leuven zal stijgen door de komst van Uber.
Ook in Leuven liggen er dus een heleboel mogelijkheden om geld te verdienen als je als chauffeur de Uber-app wilt gebruiken.

UberX en het Vlaamse taxidecreet

De dienst die op 9 november 2020 in Vlaanderen gelanceerd werd, is de zogenaamde UberX dienst. UberX is de meest populaire manier om ritten te maken met Uber. Door uitsluitend met vergunde taxichauffeurs te werken, is Uber volledig in regel met het nieuwe taxidecreet, dat op 1 januari 2020 geïntroduceerd werd.
Dit nieuwe taxidecreet omvat onder andere een vrije prijszetting voor taxi’s, een grotere bewegingsvrijheid voor taxi’s en de afschaffing van quota op het aantal taxi’s.

Mogelijk volgt binnenkort ook de lancering van de UberBlack dienst in Vlaanderen. Ook deze dienst werkt uitsluitend met vergunde taxichauffeurs. Voor de UberBlack dienst betaal je als passagier wel iets meer, aangezien je in een luxewagen rondgereden word.

Waarom moet ik mij als zelfstandig taxichauffeur aanmelden op de Uber-app?

Er zijn chauffeurs die de Uber-app 40 uur per week gebruiken, of 1 uur per week of alles daartussenin. Er zijn chauffeurs die enkel in de weekends werken of juist alleen doordeweeks, etcetera. Allemaal hebben ze één ding gemeen. Ze houden ervan om chauffeur te zijn. En dat is volgens ons dan ook de belangrijkste reden om met de Uber-app beginnen te rijden, namelijk omdat je het graag doet!

Vraag je je af of of jouw persoonlijkheidskenmerken passen bij die van het beroep van taxichauffeur? Bekijk dan hier de persoonlijkheidskenmerken en doe de gratis beroepskeuzetest.

Daarnaast zijn er talloze redenen waarom het een goed idee is om taxiritten uit te voeren met de Uber-app. Wij lijsten de belangrijkste alvast even op:

 • De totale vraag naar taxiritten zal naar onze verwachting Meer mensen zullen via de app een rit aanvragen.
 • Het is een ideale manier om te vermijden dat je een terugrit zonder passagier(s) moet rijden.
 • Je beslist zelf wanneer en waar je ritten uitvoert.
 • Je ontvangt een duidelijke routebeschrijving in de Uber-app (maar je bent volledig vrij om andere apps voor routebeschrijving te gebruiken). Daarnaast krijg je suggesties om meer omzet te maken.
 • Je bent je eigen baas.

Wat verdient een zelfstandig chauffeur met de Uber-app?

Hoeveel omzet je kunt maken als chauffeur met de Uber app, hangt grotendeels af van het tijdstip, de plaats en de hoeveelheid van jouw ritten. Het bedrag dat een chauffeur met de Uber app verdient, wordt als volgt berekend:

Allereerst ontvang je voor elke voltooide rit een bedrag gebaseerd op tijd en afstand.
Daarnaast kan je met de Uber app extra bijverdienen door te profiteren van het dynamisch tarief. Dit betekent dat je meer omzet kunt maken, door te gaan rijden in zones waar de vraag van passagiers groot is.
In elk geval geniet je in elke stad van een minimale ritprijs. Zo past je omzet steeds bij de door jouw geleverde inspanning, zelfs als het om korte ritten gaat.
Annuleert je passagier de aanvraag? In de meeste gevallen ontvang je dan een annuleringsvergoeding van de passagier!
Van tijd tot tijd biedt Uber chauffeurspromoties aan waarbij je extra omzet kunt maken (bijv. tijdens bepaalde tijden van de week of in bepaalde locaties). Vergeet niet om je e-mail en Uber driver app te checken voor de laatste promoties voor chauffeurs!

Hoe kan ik beginnen te rijden met de Uber-app?

Er zijn een aantal voorwaarden om met de Uber-app te kunnen beginnen te rijden. In eerste instantie is het belangrijk dat je over de volgende documenten beschikt:

 • Een Exploitatievergunning (een geldige vergunning voor individueel bezoldigd personenvervoer)
 • Een Bestuurderspas
 • Een Vergunningskaart voor je voertuig
 • Een Kentekenbewijs van voertuig
 • Een Verzekeringscertificaat voor betaald vervoer
 • APK keuringsbewijs

Zie hier voor meer informatie: https://www.uber.com/be/nl/drive/requirements/

Beschik je niet over deze documenten en wil je toch bijverdienen met de Uber-app? Neem dan contact op via hallo@jobke.info. Wij bezorgen je met plezier de nodige info zodat je deze kan behalen.

Beschik je wel over deze documenten? Perfect, dan kan je jezelf op de Uber website aanmelden als nieuwe chauffeur. Het is belangrijk dat je hiervoor uitnodigingscode my76lc9y gebruikt.

Nadat je jezelf hebt aangemeld op de Uber-website, zal je de benodigde documenten moeten uploaden. Uber zal deze vervolgens goedkeuren en contact met je opnemen om een activeringssessie in te boeken. Deze activeringssessie vindt plaats in de GreenLight Hub in Brussel. Na deze sessie is je account geactiveerd en kan je geld beginnen te verdienen met de Uber-app.

Disclaimer: Jobke.info is een platform over bijverdienen in België en is niet verbonden aan Uber. Jobke.info geeft enkel informatie over mogelijke bijverdiensten in België en kan ondersteunen in het aanmeldproces door informatie te verschaffen.

Tagged as: , ,

Deel op
Print