Plaats Jobke

Foto’s online verkopen

Eigen baas Kleine bijverdienste
  • Eigen baas
  • Kleine bijverdienste
  • Overal
  • Solliciteren is gesloten
  • Salary: Minstens €0,25 per download
  • Een camera van goede kwaliteit is noodzakelijk

Site shutterstock Shutterstock

Een platform waarop gebruikers foto's en video's kunnen downloaden tegen betaling.

Shutterstock is een Amerikaanse website waarop je foto’s en video’s kan aankopen en verkopen.
Elke fotograaf kan zijn foto- en videomateriaal, mits van goede kwaliteit, op de website plaatsen. Vervolgens kunnen bezoekers over de hele wereld dit materiaal, tegen betaling, downloaden. Dit zorgt ervoor dat jij als fotograaf passief geld kan verdienen.

Als Shutterstock-bijdrager verdient u royalty’s telkens wanneer een van uw goedgekeurde afbeeldingen of video’s wordt gedownloaded door een Shutterstock-klant. Hoeveel u per download verdient, hangt af van een van de volgende zaken, of een combinatie daarvan: de licentie en het abonnement dat voor elke download wordt gebruikt, en van uw inkomstenniveau. Voor een gedetailleerd overzicht van uw inkomsten per download raadpleegt u ons Inkomstenschema.

Inkomstenniveaus
Het tarief dat u ontvangt voor downloads via abonnementen en on demand-downloads hangt af van uw Levenslange inkomsten — hoeveel u tot nu toe hebt verdiend als bijdrager van Shutterstock. Er zijn vier niveaus voor Levenslange inkomsten: $0-$500, $500-$3000, $3000-$10.000 en $10.000+.

Abonnementen
Met abonnementenpakketten kunnen klanten tot 750 afbeeldingen per maand licentiëren onder een standaardlicentie, tegen een maandelijks bedrag. Shutterstock betaalt u in eerste instantie 25 cent telkens wanneer een van uw afbeeldingen wordt gedownload, met een reeks niveauverhogingen tot 33 cent, 36 cent en 38 cent per download wanneer u de inkomstenniveaumijlpalen van $500, $3000 en $10.000 bereikt.

Deel op
Print