Plaats Jobke

Je eigen blog

Kleine bijverdienste
  • Kleine bijverdienste
  • Thuis
  • Solliciteren is gesloten

Site onecom One.com

One.com is een innovatieve leverancier van webhostingdiensten.

Vind je van jezelf dat je iets leuks te vertellen hebt? Ben je ervan overtuigd dat andere mensen geïnteresseerd zijn in jouw verhaal? Dan is het misschien wel het ideale moment  om je eigen blog te beginnen en hier geld mee te verdienen.

Er zijn tientallen voorbeelden in België van mensen die veel geld verdienen met hun blog. Heel veel geld.
De thema’s van de meest populaire blogs in België en Nederland zijn heel uiteenlopend. Traditioneel scoren blogs over koken en reizen zeer hoog. Maar ook blogs over kinderen, dieren en boeken groeien ontzettend in populariteit.

Er is 1 ding dat alle populaire blogs gemeen hebben. Ze zijn namelijk allemaal ontstaan vanuit een passie. Heb jij een passie voor iets? En beschik je over een vlotte pen? Dan is een eigen blog echt iets voor jou. Je mag namelijk niet van start gaan met het idee om hier veel geld mee te verdienen. Geloof ons, dat volgt later wel, zodra je blog bezoekers aantrekt.

De eerste stap om je blog op te starten is om te bepalen waarover je blog zal gaan. Geen onderwerp is hier te gek. Ben je helemaal ondersteboven van paling vissen? Kan je hier uren over vertellen of schrijven? Dan is dat een prima onderwerp voor jouw blog!

Vervolgens moet je domeinnaam kiezen. Dit is de website waar je bezoekers later naar zullen moeten surfen (bv. google.be). Hiervoor gebruiken wij One.com. In het veld bovenaan met de omschrijving “Zoek uw domeinnaam” kom je onmiddellijk te weten of je favoriete domeinnaam nog beschikbaar is. In ons geval hebben we geluk. De domeinnaam “palingvissen.be” is nog beschikbaar. Deze kost €5,99 per jaar.

geld verdienen met blog

Het enige wat je dan nog ontbreekt, is een hostingabonnement. Hiervoorraden wij het Explorer pakket aan op One.com. Het eerste jaar kost dit €2,99 per maand. Vanaf het tweede jaar is dit €6,99 per maand. Hiervoor heb je wel het gemak dat je met 1 click een WordPress website kan installeren.

hosting online bijverdienste blog

Eens je het bestelproces hebt afgerond, hoef je enkel nog je website te activeren en een thema te kiezen. Hoe je dit doet, zie je in dit filmpje.

Proficitat! Je eigen blog staat nu online. Je kan nu beginnen met bloggen en geld verdienen.

Natuurlijk moet je er eerst voor zorgen dat mensen jouw blog willen bezoeken. Zorg dus eerst voor leuke pagina’s, blogposts, artikels, foto’s,enz. Kortweg: alles wat jouw publiek wilt zien op jouw blog.

Zodra je tevreden bent van je website, kan je beginnen met hem te promoten. Dit kan je op allerlei manieren doen. Via mond-aan-mond-reclame, op Facebook, op Google (door hoog te scoren in de zoekmachine resultaten), op andere websites en blogs, enz.

Merk je dat je blog steeds populairder wordt? Mooi! Dan kan je nu beginnen met geld verdienen aan je blog.
Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen aan je blog. De eenvoudigste methode is om een advertentieruimte te voorzien. Deze kan je ofwel zelf verhuren, ofwel kan je Google hierop laten adverteren via hun Adsense programma. Dit filmpje toont je hoe je hiermee aan de slag gaat.

Een andere manier om geld te verdienen met je blog is via affiliate marketing. Zo kan je op je website producten aanprijzen en je bezoekers doorverwijzen naar de Bol.com website, waar ze die producten kunnen aankopen. Zo kan je je bezoekers doorverwijzen naar een pagina waar ze materiaal kunnen aankopen voor paling te vangen. Doen jouw bezoekers effectief een aankoop op de website van Bol.com? Dan ontvang jij een commissie.

Een laatste manier om geld te verdienen met jouw blog is om een partnership aan te gaan met een lokale winkel. In dat geval verwijs je in jouw blog vaak naar “Viswinkel de Hengelaar”. Jouw website zorgt ervoor dat de winkel van “de Hengelaar” extra klanten krijgt. Hiervoor ontvang jij van de winkel een afgesproken bedrag.

Ben je getriggerd om te starten met bloggen? Kijk dan snel op One.com of jouw perfecte domeinnaam nog vrij is en reserveer hem vandaag nog.

Is bloggen niets voor jou? Geen nood, er zijn nog meer dan 50 andere bijverdiensten waar je uit kan kiezen.

Deel op
Print