Plaats Jobke

8 manieren om geld te verdienen met enquetes in België

geld verdienen enquetes

Kan je echt geld verdienen door enquetes in te vullen?

Ja hoor. Geld verdienen met het invullen van enquetes is in 2021 een bijverdienste die zowel betrouwbaar als goed betaald is.
Belgische bedrijven investeren miljarden euro’s in het onderzoeken en ontwikkelen van nieuwe producten. Maar zullen deze producten wel aanslaan bij het grote publiek? Dat is enorm grote bezorgdheid voor bedrijfsleiders in België.
Het is net daarom dat bedrijven meer en meer een beroep doen op betaalde enquetes, zodat ze van de consument de nuttige feedback ontvangen die ze nodig hebben. En het geld dat jij met die enquete verdient, dat betaalt het bedrijf met veel plezier. Dat geld zullen ze later namelijk ruim terugverdienen.

Zijn betaalde enquetes betrouwbaar?

Zoals met elke mogelijkheid om geld te verdienen op het internet, zijn er een aantal websites met slechte bedoelingen. Bij Jobke.info investeren we veel tijd en energie in het nakijken van alle bijverdiensten die op dit platform verschijnen. Als wij niet volledig overtuigd zijn van de betrouwbaarheid van een bijverdienste, zullen wij deze niet online plaatsen en krijgt deze een plaatsje op onze “opgelet voor”-lijst.

Alle onderstaande websites waar je enquetes moet invullen voor geld, zijn stuk voor stuk door ons getest en nagekeken. Je mag er dus vanuit gaan dat het hier over enquete websites gaat die betrouwbaar zijn.
Moest je toch een slechte ervaring hebben met één van deze websites, dan horen we dat graag via ons mailadres hallo@jobke.info.
Als blijkt dat, ondanks ons research, er toch een probleem is bij één van deze enquete bijverdienste websites, dan zullen wij deze lijst en onze “opgelet voor”-lijst aanpassen.

Top 10 websites om geld te verdienen met enquetes

1. Opinionworld

Opinionworld is een wereldwijde speler in de markt van de betaalde enquetes. Vandaag de dag bieden zij hun diensten aan in 32 verschillende landen. Je merkt aan alles dat Opinionworld een enquete website is die echt “leeft”. Zo verschijnen er zeer regelmatig nieuwe posts op hun blog en hebben ze in het algemeen een groot aantal betaalde enquetes ter beschikking.

Het registratieproces bij Opinionworld gaat vlot en je hoeft maar een beperkt aantal gegevens in te vullen.
De uitbetaling op deze website gebeurt via PayPal. Indien je nog geen PayPal account zou hebben, raden wij sterk aan om er één aan te maken, aangezien de meeste online bijverdiensten uitbetalen via PayPal. Daarnaast kan je ook gift cards van bekende merken zoals Apple, Zalando of Decathlon winnen.
Een account aanmaken op Opinionworld doe je hier.

2. i-Say

i-Say is een online-enquête beloningen community aangedreven door Ipsos, een van de grootste en best betalende enquêtes gebaseerde marktonderzoekbedrijven van de hele wereld. Ipsos werkt met ’s werelds meest vertrouwde merken en bedrijven om hen te helpen met het verbeteren van hun producten en diensten. Dit alles is mogelijk door middel van feedback en meningen van de gemeenschap leden. Door lid te worden van i-Say, zullen de gegevens van de consument alleen worden gebruikt voor onderzoeksdoeleinden, zoals vermeld in de Privacy Policy. De inschrijving in de gemeenschap is volledig gratis en aankopen zijn niet nodig.

i-Say is voornamelijk op zoek naar Vlamingen van wie Nederlands de moedertaal is. Ze zijn zowel op zoek naar mannen als vrouwen in de leeftijdscategorie 16 tot 54 jaar.
Val je binnen deze omschrijving? Dan kan je deelnemen via deze link.

3. Jouw mening

De derde website in ons lijstje is Jouw Mening. Jouw Mening behoort net als Opinionworld tot één van de grotere wereldwijde spelers. Ze bestaan al sinds 2004 en zitten intussen ruim over de 3 miljoen leden in de hele wereld.

Ook bij Jouw Mening is uw privacy belangrijk. Ook hier blijft alle informatie die met de website wordt gedeeld, 100% anoniem.

Als je dat wilt, kan je binnen een paar minuten al een de slag. Je vult eerst het registratieformulier in. Vervolgens wordt uw account geactiveerd. Hierna ontvangt u enquetes rechtstreeks in uw inbox.
Bij Jouw Mening heb je de mogelijkheid om naast de “normale” enquetes ook reclamecampagneste beoordelen of gratis nieuwe producten te testen.

De enquetes op Jouw Mening betalen in het algemeen goed uit. Zo kan je tot €5 verdienen met enquetes in te vullen. Gemakkelijk geld, toch?

Ga je graag zelf van start met Jouw Mening? Registreer je dan hier.

4. Toluna

De vierde website van de lijst heet Toluna, of volledig Toluna Influencers. Want dat is hoe de website jou ziet. Elke deelnemer aan hun enquêtes wordt beschouwd als een influencer die een grote invloed heeft op de markt en producten van morgen.

De website van Toluna is mooi en gebruiksvriendelijk. Je merkt dat Toluna een bedrijf is dat mee is met z’n tijd. De aanmeldprocedure verloopt vlot en ook hier gebeurt dit met de nodige aandacht voor jouw privacy.

Voor elke poll en enquête die je invult op Toluna, ontvang je punten. Deze punten kunnen ingewisseld worden voor waardebonnen van een groot aantal winkels, waaronder bijvoorbeeld Bol.com. Als je niet geïnteresseerd bent in waardebonnen, kan je ze ook gewoon inwisselen voor geld. Je kiest volledig zelf welke beloningen je kiest en wanneer je ze ontvangt.

Wat Toluna onderscheidt van de andere enquete websites waar je geld mee kan verdienen, is dat je op Toluna ook een actieve communit hebt, waar je over allerlei onderwerpen kan meepraten en je mening kan geven. Daarnaast zijn er enkele leuke spelletjes beschikbaar waar je je puntenaantal mee kan vergroten.

Een account aanmaken op Toluna duurt maar enkele minuten en doe je hier. Veel plezier!

5. LifePoints

Bij LifePoints kan je je vervoegen aan het LifePoint panel. Zo noemen zij hun wereldwijde community die intussen uit enkele miljoenen deelnemers bestaat.

LifePoints is een rechttoe rechtaan website. Jij levert een bijdrage door online enquêtes in te vullen, LifePoints beloont je hiervoor met beloningen. Deze beloningen kan je ook hier zelf kiezen in je account. Hoe meer LifePoints je verzamelt, hoe meer beloningen je krijgt.

Naar onze mening is de LifePoints website iets gelimiteerder in vergelijking met de andere enquête websites, maar is het zeker en vast een leuke aanvulling en de moeite om een account aan te maken.

Om te beginnen met geld te verdienen met de enquêtes van LifePoints, maak je hier een account aan.

6. Online GfK

Online GfK is, naast GfK Smartscan, het tweede platform van Growth for Knowledge dat we bij Jobke.info in de kijker willen zetten. Dit is de webomgeving waar deelnemers kunnen deelnemen aan het online onderzoek van GfK.
Op Online GfK voeren ze onderzoek uit naar zeer verschillende onderwerpen, zoals TV-programma’s, muziek, maatschappelijke kwestie’s, enz. Ook het onderzoeken van reclamecampagnes is een belangrijk onderdeel van hun online onderzoek. Zo kunnen deelnemers aangeven of ze bepaalde reclamecampagnes aantrekkelijk of net heel saai vinden.

Net zoals bij GfK Smartscan ontvang je voor de tijd die je investeert, een bepaald aantal punten. Dit aantal punten is afhankelijk van de lengte van de vragenlijst. Hoe langer de vragenlijst, hoe hoger de beloning in punten en hoe meer geld jij kan verdienen met de enquetes.

Op GfK online heb twee opties. Allereerst kan je ervoor kiezen om jouw punten te schenken aan het goede doel van 11.11.11.
Daarnaast is er het GfK Reward Center waar je je punten kan inruilen in een uitgebreide keuze van winkelketels:

geld verdienen online enquetes

Net als bij GfK SmartScan is de website heel gebruiksvriendelijk en hebben ze een Veelgestelde Vragen-pagina waar je eenvoudig op de meest gestelde vragen een antwoord kan vinden.

Als je van start wilt gaan met geld te verdienen met online enquetes, dan is Gfk online 1 van de websites waar je een account op moet hebben. Om een gratis account aan te maken, klik je hier.

7. Maximiles

Een relatief nieuwe speler op de markt is Maximiles. Maximiles is reeds jaren een grote speler op de enquêtemarkt in Nederland, maar nog iets minder bekend in België. Op hun platform beantwoord je allerlei vragen over muziek, films, games, lichaamsverzorging, electronica, enz.
Maximiles gaat met jouw antwoorden vervolgens aan de slag. De belangrijkste punten uit de enquêtes worden gepresenteerd aan multinationals. Zo krijgen de producten van de toekomst vorm.

Bij Maximiles kies je uit meer dan 50 verschillende cadeau’s uit hun catalogus. Het invullen van de enquêtes kan eenvoudig via hun app. Qua gebruiksgemak, aanbod en verloning is dit een echte aanrader. Een account aanmaken op Maximiles kan je hier.

8. Future Talkers

Future Talkers is voornamelijk op zoek naar inventieve mensen met creatieve meningen. Schrijf je nu in en neem actief deel aan onderzoek op merken en producten te verbeteren. Als Future Talkers-lid, zal je op regelmatige basis uitgenodigd worden voor allerhande activiteiten.
Bij Future Talkers maak je wel degelijk een verschil op de producten die binnenkort (al dan niet) op de markt komen. Jouw gespendeerde tijd wordt zowel geapprecieerd als vergoed. Je verdient eenvoudig verschillende cadeaubonnen.

Onze aanbevelingen

Er zijn op het internet talloze manieren te vinden om geld te verdienen met het invullen van betaalde enquetes. Hou echter in het achterhoofd dat niet elke enquete website even betrouwbaar is. Wij van Jobke.info hebben bovenstaande websites uitgetest en gefiltert op basis van betrouwbaarheid.

Om elke maand een leuk centje te verdienen met het invullen van enquetes, raden wij aan om op alle bovenstaande websites een account aan te maken. Op deze manier heb je altijd wel een website waar je 1, of meerdere, enquetes kan invullen wanneer je daar tijd en zin in hebt.

Met deze bijverdienste kan je op een eenvoudige manier minstens €100 per maand bijverdienen. Ben je op zoek naar een bijverdienste waar je meer mee kan verdienen? Bekijk dan zeker de andere Jobkes op ons platform.